2016. november 3., csütörtök

A B betű titkai

Talán kevesen tudjátok, hogy mire gondolok, amikor azt mondom, hogy megismerhetjük egy-egy betű valós mélységét. Hiszen pl. a B betű, az csak egy B betű. Valóban? Akkor játszunk egy kicsit a szavakkal. Nem gyermekeknek, felnőtteknek szól a következő eszmefuttatás.

Nézd meg a nagy B betűt! GömBölyded, akár egy áldott állapotban lévő nő, egy anya, akinek BurkáBan egy új életmag, egy BaBa él. Belső szépségét ez a kis fényecske adja. Ebben a Burokban ringatózik az élet vizén a Baba. Ez a Noé(nő) Bárkája, mely az életet menti át... a túlsó partja. Akár a BaBnak a héja, a hajó, a bárka, melyből a kis csíra kiBújik. Akár a hernyó BáBja, melyben átváltozik pillangóvá. A B betű a burok ami a Bentet foglalja magában. Az emBer kaBátja, melynek Bélése az emBert rejti, s ha kevés volt anyaga, Beletoldottak egy Betétet is. Ha a középpont felé tartunk, akkor Befelé haladunk, ha a középpontot elhagytuk, akkor aBBól, jöttünk ki. Ha kiBontunk valakit ruhájából, akkor elénk tárul mezítlen Bőre, mely testének templomát Borítja.

Egy csodás Barlang ez, melyben egy rezgés található, méghozzá egy hatalmas erejű rezgés, akár egy roBBanás, doBBanás... egy Bumm, egy Bimm-Bamm, egy medve Brummogása. A Brácsa, a Bőgő szaggatott lüktetése akár a BömBölő gyermek lélekből fakadó zokogása.

A B betű rovásjele a X. Két bot egymáson, gondolhatnád, ha láttál már Botolót, vagy somogyi kanásztáncot, ahol a két bot fölött varázsolnak. Mit varázsolnak... Bájolnak! Mert BűBáj az, ami szerelmet varázsol az ember lelkébe, ha belenéz egy Bájos lányka tiszta szemébe... mert elveszik a bent-ben, a gyönyörű lélektükörben. Igéz a szem. De igéz az is, aki keresztszemes hímzés egy keresztjét kivarrja: X. Ezt is úgy hívták: iGe. S ahogy János apostol mondja: "Kezdetben vala az Ige, s az ige vala Istennél és Isten vala az Ige. Ezt élték (és nem csak hirdették) egykor a Barátok is. De még a Betyárok is:


Két Barát, Betyár egymással szembe áll, s Botját, vagy Baltáját összeakasztva, annak Bolthajtása alatt, a lélektükrök, a tekintetek összeakadnak, s megjelenik az iGe = Isten: X. A B betű rovása.  

Ám ha bot, vagy pálca van az ember kezében, azt rosszul is használhatja, s ítélkezni kezd, Bírálni mások életét. Az ember könnyen megBántódik. A Bent fáj ekkor, a lélek, mert úgy érzi, nincs szeretve. Ez Baj. Búsulunk, Bánatosak vagyunk, elmerengünk a Bent fájdalmán, s nézünk kifelé fejünkBől BamBán. Ki a Bűnös? Talán mi magunk, s jön a Bűntudat. Ez van, ha Bent nincs rendBen. Ha elveszíti az életmagot, amit az anya hord magában. Mi a baba? Szerelemgyömölcs. De mégcsak BimBó. Még nem nyílt ki, Benn van. Bimbó, akár csak nagyapámék tehene, a Barom, mi az anyaság egyik szent szimBóluma. Nohiszen, tejet ád Borjának, s a Tejút... a szeretet útja, a Lelkek útja. A szeretett lélek, az van a B betűben. De sokszor elfelejtjük! Buták vagyunk olykor, vagy csak Bugyuták? Pedig Buda, Buddha is tanította a Bennünket, hogy a szenvedés Bennünk szűnjön meg, s maradjon csak a Szeretet. De ott volt a szkíta népek Baál királya, kire a zsidóság annyi bűnt kiálta, amennyi tán nincs is. Bálványimádók, mondták több Bélánkra, ki király vala. Balgák!

Én mégis Bizakodó vagyok, ha lelkem erős, minden terhet elBírok, s kiBírok Bármit, ha Benn ott a szeretet. Botom megfakad, s hajtását az anyaföld mélyébe Bújtatom, s ott az élet újra megindul, egy tőről száz meg száz új bot sarjad!  Mikor? Hát tavasszal, a Bika havában, amikor Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe van. Amikor Babba Mária magot fogant Istentől, szeretetmagot, fénymagot. Bikában fogantatott, Bakban született. Csak a bent adhat Isten fényének helyet! 

Ám a B Betű rovásjele, az X titka, a középpontból való kirobbanás. Aki képes ilyesmire, megfigyelheti, hogy fényalakja, inkább a középponti anyagtalanból való, kétirányú kiáradás: >> << A testesülés tökéletes szimbóluma. 

Boncolgathatnánk a végtelenségig... és épp oda jutnánk. Mert a B betű titkai végtelenek.


Miért fontos ezeket tudni? Emberek millióinak fogalma sincs róla. Ezeknek az ismereteknek a célja nem önmagáért való, mint sok tudomány esetében. A tudás értelme, hogy élhessünk vele. Pl.:

Ha Betegek vagyunk, valószínűleg megsérült a minket védő Burok, s egy lélekszintű problémának testi szintű kivetülését tapasztaljuk. Ekkor megnézzük, hogy hol van pl. gyulladás és Benn, a lelkünkben azt mi okozza. Az a konfliktus, vagy tudatalatti sérülés Begyógyítása adhat csak végső gyógyulást, nem pedig csupán a testi tünet csillapítása. Pl. csecsemőkori trauma esetén érdemes ekkor visszamenni - meditációval - a burokba, és ott szeretgetni meg azt pici Babát, és lehető legnagyobb szeretet küldeni számára. Hogy energiát nyerjünk, érdemes egy barlangba egy kis üregbe, az anyaföld belsejébe behúzódni és ott mantrázni, dobolni, imádkozni... attól függően, hogy mire van szükség. 

Egyetlen betűvel nem tudom megmutatni a teremtett világ mélységeit és azokat a módokat, ahogyan élhetünk benne, de képzeljétek csak el, ha minden betűről csupán ennyit tudnánk... élhetnénk szabadon... ahogy Bea énekli:










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése